Wordt de Maatwerkt Nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik dan hier.

Wintergroet

Winter. Je ziet weer de bomen

door het bos, en dit licht

is geen licht maar inzicht:

er is niets nieuws

zonder de zon.

 

En toch is ook de nacht niet

uitzichtloos, zolang er sneeuw ligt

is het nooit volledig duister, nee,

er is de klaarte van een soort geloof

dat het nooit helemaal donker wordt.

Zolang er sneeuw ligt is er hoop.

 

Herman de Coninck uit: Zolang er sneeuw ligt. Brugge: Orion. 1975


Open workshop: Sensationeel laten leren


Op veler verzoek verzorgt Jacquelien in samenwerking met het BCL Instituut volgend jaar tweemaal de workshop 'Sensationeel laten leren'. Op 22 januari en 6 juni 2013 kan je meedoen! Speciaal voor trainers, docenten, coaches en (opleidings)adviseurs.

De zintuigen vormen de poort naar het brein, de plek waar we graag willen dat onze boodschappen blijven plakken. Tijdens deze eendaagse workshop hoor je hoe je door stimulatie van de zintuigen betere (leer)resultaten haalt. We ruiken aan verrassende nieuwe kennis, kijken de ogen uit en het wordt tastbaar wat overdragen met de zintuigen te maken heeft. Een workshop voor als je echt actief wilt proeven aan iets anders…

Naast diverse interactieve experimenten en een onderbouwing vanuit het brein, staat vooral je eigen praktijk centraal. In kleine groepjes wordt er spelenderwijs gewerkt aan het (zintuiglijk) verrijken van de eigen bijeenkomsten, opleidingen en trainingen. In de middag ga je aan de slag met de wetten van breinvriendelijk presenteren. Je gaat naar huis met sensationele ideeën en praktische toepassingen van het breinprincipe Zintuiglijk Rijk. Je boodschap blijft hierna gegarandeerd plakken!

Prijs: € 380 ex BTW en inclusief breinvriendelijke lunch en materialen (Locatie: Utrecht)

Inschrijven doe je hier! Meer informatie vind je hier!


Brein & Veiligheid - werk in beeld


  • Als elke seconde telt ...
  • Als de boodschap levensreddend kan zijn ...
  • Als je altijd alert moet zijn ...

Naar aanleiding van een Breinlaboratorium dat ik mocht verzorgen voor de VAPRO, kwam ik in contact met iemand die in de Chemische industrie werkt. Een bedrijfstak die vanwege hun veiligheidsrisico's op dit moment ook veelvuldig in het nieuws is en waarbij controles vele malen zijn verscherpt. Jaarlijks moeten alle medewerkers van de organisatie op de hoogte worden gebracht van de laatste inzichten. Daarbij heeft Maatwerkt dit jaar een handje geholpen.

We startten met een intern 'Breinlaboratorium' waar alle ontwikkelaars van de Veiligheidsdag aan meededen en opleiders van operators. Daarna ging iedereen hard aan de slag om de dag invulling te geven. Ik heb hen vervolgens van feedback mogen voorzien om ieders presentatie verder breinproof te maken. Met nog twee prachtige presentatie oefensessies konden de facilitators van die dagen 'bepakt en bezakt' aan de slag! Een mooie manier van echt co-creëren.


De nieuwsbrief

De mensen die op deze nieuwsbrief zijn geabonneerd, hebben het gemerkt. Van spam hoef je bij Maatwerkt geen last te hebben! ;-) Want zo regelmatig komt de nieuwsbrief niet uit.

Was er dan niets te melden? Jawel hoor, zo kwam natuurlijk het boek Brein@Work uit en was het genomineerd voor Managementboek van het jaar, werd de boekenplank telkens bijgevuld, maar bovenal was het gewoon druk met werken. 'Gewoon' aan de slag met alle klanten en hun ondersteunen bij de uitdagingen waar zij voor staan.

Toch wilde ik dit keer jullie van iets op de hoogte brengen, wat nieuw voor mij is. Ik verzorg namelijk voor het eerst een 'open workshop'. Hiernaast lees je er mee over. Ik werk namelijk eigenlijk alleen maar 'in company' voor bedrijven. Echter bij de verschillende lezingen en workshops krijg ik meer en meer de vraag of ik ook 'open workshops' verzorg. Vandaar nu deze stap om voor een breder publiek mijn expertise met enthousiasme te kunnen overdragen. Maar ook voor bestaande klanten die sommige aspecten van mijn dienstverlening zo ook leren kennen.

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je dit hebt opgegeven of een klant van Maatwerkt bent (geweest). Geen belangstelling voor de nieuwsbrief, meld je onderaan dan af.


De Scout in Jacquelien

Naast het drukke ondernemende bestaan, houdt Jacquelien er een druk Scoutingleven op na. Al vanaf jongs af aan is zij actief in deze club waarin persoonlijke ontwikkeling een van de pijlers is.

Binnen de Scouting Academy leidt zij het Programma Scouting Talent, een traineeprogramma waarin jongeren van 18 tot 25 jaar gedurende 2 jaar werken aan landelijke projecten en stappen zetten in hun eigen ontwikkeling. Dit jaar zet een deel van hen de tanden in Serious Request. We proberen zo veel mogelijk Scouts op te roepen om een bijdrage tegen babysterfte te doneren. Ze ontwikkelende programma's voor alle leeftijden om dit thema bespreekbaar te maken. Uiteraard zijn we ook in Enschede te vinden en vormen we samen met anderen de erehaag als de DJ's het glazen huis verlaten.

Meer weten en/of doneren? Lees hier meer!Op de boekenplank

De keuze is weer reuze, maar de volgende 3 boeken wisten mij te boeien.

Het winnaarseffect - Ian Robertson

'The winner takes it all' van ABBA (die vast weer hoog in de Top2000 te vinden is) blijkt behoorlijk te kloppen als we de neurowetenschap volgen. Boeiend hoe winnen een blijvend effect geeft in onze bovenkamer.

Brandwashed - Martin Lindstrom

Een jaar leven zonder merkproducten heeft de auteur van dit boek niet volgehouden. We zijn meer gebrandwashed dan we willen weten en dat wordt er niet minder op met alle social media ...

Vrije wil is geen illusie - Herman Kolk

Een zeer prettig leesbaar tegenggeluid tegen de neurocognitivisten Dick Swaab en Viktor Lamme. Zelfs al is de vrije wil maar klein, kleine verschillen hebben een grote impact!

Daarnaast heb ik op de site nog een 'kaartenkoffer' ingericht. Bij veel trainingen en workshops draag ik uit hoe belangrijk het gebruik van beelden is en daarbij geldt 'Practice what you preach'. Ik heb ze hier op een rijtje gezet. Speciale aanrader is toch wel 'Water naar de zee' dragen. Hier trof ik opeens de fotografen die veel beeldmateriaal voor mijn site maakten opeens voor de lens.