Nieuwe site Maatwerkt

Maatwerkt bestaat alweer vijf jaar! Tijd voor een feestje, maar ook voor herpositionering. In die vijf jaar heeft Maatwerkt tenslotte niet stil gezeten. Inmiddels mag Maatwerkt zich rekenen tot één van Nederlands grootste experts op het gebied van leren en het brein.

Dus tijd voor
een grondige vernieuwing
van de website.


Op deze site is het heerlijk snuffelen. Verras jezelf op de pagina breinleren, waarbij je visueel getrokken wordt naar allerlei intrigerende beelden. Neem een kijkje op de boekenplank van Maatwerkt en klik voor meer informatie op de rug van het boek. Bekijk in het portfolio wat Maatwerkt o.a. gedaan heeft in het verleden. Maar bovenal, hou je nieuwsgierigheid niet in!

Visuele website
De nieuwe website is (net zoals het werk van Maatwerkt) net even wat anders dan anders. Geen rijtje met onderwerpen, maar icoontjes. Plaatjes die je uitnodigen om er eens een ‘klik’ op te werpen. Bekijk via de digitale nieuwsbrief wat er verder nog allemaal te ontdekken valt.


Breinleren

De neuron die is afgebeeld, laten we veel zien én voelen tijdens de workshops, opleidingen en lezingen over breinleren. Van deze neuronen (nou ja, 1 miljoen keer verkleind dan) hebben we ongeveer 100 miljard in ons hoofd zitten. Die zorgen ervoor dat we dit nu kunnen lezen, begrijpen en kunnen opslaan voor nu en later. Samen met andere neuronen vormen ze, net als LinkedIn, Hyves of Facebook, een heel netwerk. Klik hier om te zien hoe neuronen werken.

Leren is volgens de neurowetenschap het versterken en uitbreiden van die verbindingen. Door middel van breinleren kijken we welke inzichten vanuit de neurowetenschap we kunnen toepassen op leersituaties. We staan daarbij aan het begin van een nieuwe kijk op leren en ontwikkelen. Maatwerkt professionaliseert nieuwsgierige breinen op dit gebied. We gebruiken de architectuur van het brein als basis voor de leerontwerpen.


Zelf een neuron bestellen? Klik hier en zoek 'hersencel' om een bestelling te plaatsen (of andere leuke cellen, bacteriën en virussen).


Boek: Brain@work


Volgend jaar februari is het zo ver! Dan verschijnt het boek Brain@work. Hierin worden de eerste toepassingen beschreven in het werkveld. Zowel wetenschappers als HRD-professionals werkten aan het boek mee. Jacquelien schreef ook een hoofdstuk en wel over ‘Zinnenprikkelend leren’, een methode waarop je op meer zintuiglijke wijze leren kan vormgeven.

Zodra het boek Brain@work uitkomt,
laten we meer van ons horen!
We organiseren zeker een boekpresentatie!

Zie ook de andere publicatie van Maatwerkt.


Breinlaboratorium


Een echt succesnummer uit de stal van Maatwerkt! In het Breinlaboratorium kom je meer te weten over de werking van je bovenkamer. Op beeldende en interactieve wijze wordt de hersenpan voor je uiteen gerafeld. Wat zit waar, maar vooral, wat doet het en wat heeft het met leren en onthouden te maken?

Hoe zorg je er nu voor dat hetgeen jij wilt overbrengen niet in ‘grijze massa’ verdwijnt, maar blijft hangen? Welke ‘stofjes’ wil jij toevoegen aan jouw manier van overbrengen? Genoeg ‘Food for thought’ tijdens deze ‘entertrainment’ workshop.

Lees hier enkele reacties.

Ontdek hier hoe de workshop is opgebouwd!


Interessante links

Niet alleen in boeken valt een hoop te ontdekken. Het internet bevat ook een schat aan informatie. 3 links die ik je niet wil onthouden.

BCL Instituut: Maatwerkt is als één van de Experts verbonden aan het BCL Instituut. Via dit instituut worden trainers/ opleiders en docenten opgeleid om het breinleren toe te passen in hun eigen werk. Kijk ook eens bij de Opleiding BCL Basis, BCL Professional en BCL Practitioner.

Neuronen en hun werking in beeld: Meer weten over hoe die neuronen met elkaar netwerken? Kijk dan dit filmpje (4.51 min.).

De plakfactor in beeld: Niet direct de tijd voor het lezen van het boek 'De plakfactor'? Bekijk dan de samenvatting via deze link (4.24 min.).

Klik hier voor meer links.


Maatwerkt in actie


Wist je dat ...

• Maatwerkt ook op afgelopen Performa een actieve workshop heeft gegeven over leren en het brein? Op deze HRM-beurs bezochten ruim 25 mensen de workshop. Vol nieuwe gedachten en verbindingen in hun brein gingen zij verder die dag …
• Maatwerkt zich inzet om zo veel mogelijk Breinkringen binnen het NVO2 te creëren, zodat meer mensen inzichten ontwikkelen en gaan uitdragen over het brein? Zo is er een groep 'Van weerstand naar Leerstand', en kring die zich bezig houdt met talent en het brein. Ook is er in het Noorden van het land een opstart geweest voor de breinkring 'Kop van Nederland'.
• Binnen Scouting een trainee-programma is ontwikkeld door Jacquelien? Een groep van vijftien 18 tot 24-jarigen doet mee aan het Programma Scouting Talent. Om jongeren meer bij landelijke Scoutingprojecten te betrekken, om jongeren vertegenwoordiger te laten zijn bij (inter)nationale conferenties (van Klimaattop in Denemarken tot Scoutingconferentie in Kenia). Zie www.talent.scouting.nl voor meer informatie!


Nieuwsbrief

Deze eerste nieuwsbrief krijg je nu nog speciaal aan je geadresseerd. Wil je op de hoogte blijven van wat Maatwerkt allemaal te bieden heeft en de laatste ontwikkelingen? Het nieuws komt dan automatisch naar je toe per e-mail!

Klik hier om deze nieuwsbrief te ontvangen.Maatwerkt, een leerarchitectenbureau

Maatwerkt geeft vorm aan leren en ontwikkelen. Dat is in de afgelopen 5 jaar niet veranderd! Een goede training of opleiding start met een goed ontwerp. Het krijgt echt vorm in de ontwikkeling van materialen. Maatwerkt ondersteunt op gepaste wijze bij de realisatie. Graag blijven we je sparringpartner en ontwikkelaar van leertrajecten. Nu door het breinleren verder geprofessionaliseerd.Brainfacts

Ons brein weegt gemiddeld één tot anderhalve kilo. Dat is gemiddeld 2% van ons lichaamsgewicht. het brein vraagt dagelijks 20% van onze energiebehoefte. En? Hoeveel procent van de tijd sta jij stil bij wat er allemaal in je bovenkamer gebeurd?


Boekentips

Via de boekenplank op de nieuwe site, is het heerlijk snuffelen! Waar haalt Maatwerkt de inspiratie vandaan? Welk boek zou ik zelf nog eens kunnen lezen? Klik op de rug van het boek en bekijk de voor en achterkant van het boek. Het enige jammere is dat je het niet zoals in de boekhandel kunt vasthouden … Als dat toch eens zou kunnen! Maar bestellen, dat kan wel direct!

Voor nu willen we je graag wijzen op de volgende interessante boeken.

De Plakfactor Een boek over hoe jouw boodschap beter blijft plakken bij anderen. Met een nieuwe manier van kijken naar creativiteit.

Het Spiegelende Brein De meest intrigerende ontdekkingen in de neurowetenschap zijn de 'spiegelneuronen'. Deze neuronen stellen ons in staat om onbewust te leren van anderen.

De Wijsheidsparadox Wat gebeurt er in het brein als je ouder wordt? Dit boek geeft fascinerende inzichten. Het is te kort door de bocht om te concluderen dat als je ouder wordt, je brein slechter gaat werken. Hij gaat anders werken.

In de volgende nieuwsbrief meer boekentips!Nieuw kantoor

Per november vorig jaar heeft Maatwerkt een eigen kantoor. Gelegen midden in het rustige dorp Heino. Een plek om samen te werken, een plek voor inspiratie, een plek voor rust. Een prima plek om eens samen te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Je bent van harte welkom bij Maatwerkt op de Canadastraat 52. Klik hier voor een routebeschrijving!


Lezingen

Meer en meer geeft Jacquelien lezingen door het hele land. Als één van de experts op het gebied van breinleren, inspireert ze graag anderen! Iedereen heeft tenslotte een brein, maar weinig mensen weten wat er nu eigenlijk gebeurd daarboven. Daar kan je verandering in brengen!

Jacquelien spreekt zowel op congressen voor een breed publiek als in kleiner gezelschap specifiek voor organisaties. Zeer geschikt voor nieuwsgierige mensen!